Veelgestelde vragen

Het kopen van een woning gaat niet over één dag ijs. Het hele proces roept misschien vragen op. De antwoorden op deze vragen vind je mogelijk op deze pagina. Zo niet? Neem dan contact op via de makelaar [email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
De grond is gelegen op erfpacht onder de Algemene Bepalingen 2000. Als koper betaal je een jaarlijkse canon óf je koopt de canon in één keer voor 50 jaar af. Wist je dat canon fiscaal aftrekbaar is? Exacte bedragen ten behoeve van canon of de afkoop worden richting start verkoop definitief vastgesteld. De bedragen die op de website staan weergeven kunnen dus aan veranderingen onderhevig zijn.
Om te voorkomen dat koopwoningen worden gekocht om vervolgens te verhuren beletten de huidige beleidsregels in Amsterdam eigenaar-bewoners hun woning kunnen verhuren. Op dit moment geldt dit verhuurverbod voor onbepaalde tijd, alleen de gemeente herziet de beleidsregel elke twee jaar.

Er zijn uitzonderingen op deze beleidsregel waardoor het toch mogelijk is om je woning te verhuren. Denk aan de verhuur aan een 1e graad familielid, of bij een tijdelijk verblijf in het buitenland. Voor de overige uitzonderingen wordt aangeraden om op de site van de gemeente Amsterdam te kijken.
De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich ter hoogte van de klimhal, Naritaweg 48. Op 500m lopen ligt Station Sloterdijk gelegen, met trein-, tram, metro- en overige bushaltes. De wereld aan je voeten.
De woningen van gebouw A en B staan op 40 meter afstand van het spoor. Sloterdijk is een transformatiegebied van werken naar wonen, hier wordt op dit moment meer omgevingsgeluid ervaren dan in een nieuwbouwwijk in de polder. Uiteraard zijn de woningen wel zo ontwerpen zodat er voldaan is aan de wettelijke eisen voor een fijn en stil binnenklimaat.
Er zijn geen eigen autoparkeerplaatsen in Roof Garden. Ontvang je toch mensen met een auto? geen probleem op het naastgelegen plot op Naritaweg 30 ontwikkelt de gemeente een openbare parkeerhub die in 2026 wordt opgeleverd. In deze parkeerhub zal volgens de gemeente plek zijn voor deelauto’s waar bewoners in de wijk gebruik van kunnen maken. Op dit moment is er geen plek voor bewonersabbonementen in deze parkeergarage, mocht dit in de toekomst wijzigen dan zullen we dat laten weten.

In de kelder is er voor fietsen, bakfietsen en scooters wel meer dan voldoende plek. Maak gebruik van de extra grote lift die je vanuit het atrium naar de kelder gaat om jouw scooter van boven naar beneden te brengen.
Volgens de planning wordt er eind ’24 gestart met de bouw.
De verwachting is dat de woningen eind 2027 worden opgeleverd. Meer duidelijkheid over de oplevertermijn zal volgen in de aanloop naar start verkoop en naar start bouw.
Het Stationskwartier in Sloterdijk zal de komende jaren zich flink blijven ontwikkelen. Naast de bouwprojecten die nu en in de korte toekomst zullen gaan starten is het zeer aannemelijk dat er de komende jaren op meer plekken nog gebouwd gaat worden, ook langs de Naritaweg. Het is op dit moment moeilijk in te schatten wanneer het hele gebied klaar zal zijn.
De bouw zal ongeveer 2,5 tot 3 jaar in beslag nemen. Ook hierover zal meer duidelijkheid volgen richting start bouw.
Om te starten met verhuren is er zicht nodig op de opleverdatum. Normaal gesproken wordt er één tot uiterlijk twee kwartalen vóór oplevering gestart met de verhuur. Nadere informatie volgt zodra de bouw van start is gegaan.
Start verkoop vindt naar verwachting plaats in de zomer van 2024.
Het aantal voorkeurskeuzes dat je kunt aangeven voor de verschillende bouwnummers zal op een later moment richting start verkoop verder toegelicht worden. Meld je aan voor dit project via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Zo blijf je onder andere op de hoogte van wanneer de woningzoeker online komt.
De toewijzing/selectie zal op een later moment richting start verkoop verder toegelicht worden.

In Roof Garden komt een buurtkamer in gebouw A. Er zijn ook drie commerciële ruimtes waarvoor de ontwikkelaar nog opzoek gaat naar afnemers, wij zien een koffiebar hier overigens ontzettend goed passen. Qua functie is hier een kantoor, zorgfunctie zoals fysio, maatschappelijke en zakelijke dienstverlening, detailhandel, en lichte horeca zoals een lunchroom of koffiebar toegestaan.  Is er interesse in een commerciële ruimte (koop/huur) laat het ons weten!

In het Stationskwartier komt onder andere een grote supermarkt in het project Crossroads (in aanbouw), een kindcentrum in Floating Gardens en steeds meer andere voorzieningen zoals tandartspraktijken en uiteraard voldoende eetgelegenheden. Kijk op uptownsloterdijk.nl voor een overzicht van de voorzieningen. 

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram