Amsterdam heeft het

‘Love it or hate it’. Niet iedereen wil in Amsterdam wonen, maar velen willen niets liever. Amsterdam heeft het. Allemaal! Om meer Amsterdam-lovers een fijne woonplek in de stad te bieden, wordt in het noordwesten van de hoofdstad de wijk Sloterdijk-Centrum getransformeerd van een gebied met kantoren naar een gemengd woon- en werkgebied. Het aantal woningen groeit naar verwachting in de komende twintig jaar naar 7.500 en het aantal bewoners tot 15.000. Sloterdijk-Centrum wordt een Amsterdamse stadswijk die iedereen verwelkomt.

Fijn wonen in UPtown Sloterdijk

In korte tijd heeft Sloterdijk-Centrum zich inmiddels ontpopt als één van de meest verrassende zones van de stad. Sloterdijk-Centrum wordt UPtown Sloterdijk en dat is een bruisende wijk met veel ruimte voor wonen, werken, sport en ontspanning waar je de creatieve energie en de vernieuwingsdrang kunt voelen.
Kantoorcomplexen worden omgebouwd tot duurzame woongebouwen, oude bedrijfspanden worden broedplaatsen voor creatieve bedrijven. Op braakliggende terreinen komt vooruitstrevende nieuwbouw die aantrekkelijk is voor iedereen die openstaat voor nieuwe kansen. Het Orlyplein is als park ingericht en ook tussen de woningen komen kleine parkjes. Straten en pleinen worden groener, er komen speelplaatsen en verschillende andere voorzieningen, zoals scholen en supermarkten. In UPtown Sloterdijk wordt het steeds fijner wonen.

op 10 minuten fietsen

op 10 minuten rijden

Uptown Living

Sloterdijk-Centrum ligt in het stadsdeel Nieuw-West, in het noordwesten van Amsterdam. De wijk wordt in het noorden begrensd door de Basisweg, in het oosten door de ringweg A10, in het zuiden door de Haarlemmerweg en in het westen door de Seineweg.

Roof Garden ligt aan de Naritaweg, ten zuiden van de spoorlijn richting Halfweg en Haarlem.

Overal dichtbij …

Door de nabijheid van OV-station Sloterdijk is de nieuwe woonwijk bijzonder goed bereikbaar met tram, bus, metro en trein. Het station ligt op loopafstand van de woningen in Sloterdijk-Centrum. Vanaf Roof Garden loop je er in vijf minuten naartoe.

Vanaf Station Sloterdijk sta je met de trein binnen tien minuten op het treinstation van Schiphol of Haarlem, binnen 6 minuten op Amsterdam Centraal en kun je in 25 minuten in Zandvoort aan Zee zijn. Waar wil je nog meer naartoe?

Ook met de fiets ben je zó in hartje Amsterdam: 20 minuutjes trappen. Of ga lekker op de fiets naar het Westerpark, het volkstuinpark De Bretten, het Erasmuspark of de Sloterplas. De Arlandaweg, dwars door Sloterdijk-Centrum, wordt een groene laan met een rechtstreekse fietsroute tussen het Westerpark en sportpark Spieringhorn.

… en zoveel te doen

Sloterdijk-Centrum bruist van het leven. Je vindt er maatschappelijke voorzieningen, horeca, cultuur, scholen, winkels en ontspanning. Het aanbod in Sloterdijk-Centrum is al groot en wordt nog groter. En zijn de voorzieningen die je zoekt (nog) niet in Sloterdijk-Centrum, dan vind je ze wel dichtbij, in een andere wijk van Amsterdam.

Kijk eens op uptownsloterdijk.nl/hotspots voor het huidige voorzieningenaanbod.

Of ontdek het zelf en maak een stadswandeling door Sloterdijk-Centrum en loop zelf langs de gezellige café’s en eettentjes, dwars door het natuurgebied De Lange Bretten, langs een padelclub en een klimhal, over een creatieve broedplaats en tussen nieuwe woonprojecten en bestaande gebouwen door die in de komende jaren nog plaats gaan maken voor het nieuwe ‘urban living’. Sloterdijk-Centrum is dé nieuwe, levendige stadswijk waar nog volop ruimte is voor dynamiek en waar ontdekkende stedelingen zich thuis zullen voelen