ROOF GARDEN

♪ Does anyone wanna go dance up on the roof? ♪ (Al Jarreau)

Roof Garden dankt zijn naam aan de fraaie, hoger gelegen gezamenlijke tuin die de vier woongebouwen én hun bewoners met elkaar verbindt. Een tuin die de bewoners privacy biedt op 12 m boven de stad, waar je ontspant en elkaar ontmoet. Een plek waar je even kunt afschakelen van de hectiek van de stad; Roof Garden nodigt je uit om het leven te vieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

220 huur - en koopappartementen

Roof Garden bestaat uit vier gebouwen die met elkaar verbonden zijn door de (dak)tuinen. Ontmoeting en geborgenheid staan centraal. Naast deze gedeelde tuinen hebben alle woningen een eigen buitenruimte en uitzicht aan twee kanten: licht en prettig. Hier kun je modern en comfortabel wonen en leven: Uplevel Downtown.

Roof Garden heeft zijn eigen energievoorziening. De warmte- en koudeopslag in de bodem zorgt voor een comfortabele verwarming én koeling in de zomer in alle kamers. Daarnaast liggen de hoge daken vol met zonnepanelen die elektriciteit opwekken. Zo ben je verzekerd van duurzame en betaalbare energie en zul je niet voor onaangename verrassingen komen te staan als energieprijzen stijgen.

Planning

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de planning. Deze indicatieve planning* kan variëren afhankelijk van het proces. Er is een verkoopfase vóór de bouw en een verhuurfase wanneer de woningen bijna klaar zijn. Na het indienen van de omgevingsvergunning begint de verkoopfase, gevolgd door de bouw en uiteindelijk de verhuurperiode. Houd onze nieuwsbrieven in de gaten voor updates over de voortgang en opleveringsdata.
Indiening omgevings-vergunning Q3 2023
Start verkoop Q1 2024
Onher-roepelijke vergunning begin Q2 2024
Start bouw Q3 2024
Start verhuur Q2 2026
Oplevering Q3 2026
scroll →
* Deze planning is indicatief en met zorg samengesteld. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
De 220 woningen van Roof Garden zijn verdeeld over vier gebouwen.

De gebouwen aan de noordzijde zijn het hoogst. In gebouw A zijn 77 sociale huurwoningen gepland. gebouw B omvat vooral middelhuur huur- en mogelijk sociale koopappartementen.

De gebouwen aan de Naritaweg zijn minder hoog om de zon in de gezamenlijke binnentuinen zoveel mogelijk kans te geven. In deze gebouwen komen koopappartementen in de vrije sector: respectievelijk 37 in gebouw C behelst en 21 in gebouw D. De koopwoningen variëren in omvang tussen de 70 en 90 m² woonoppervlakte, gelijkvloers of verdeeld over twee woonlagen. Ze beschikken over twee of drie slaapkamers. De woningen zijn met name bedoeld voor starters, jonge gezinnen en doorstromers. Op de begane grond zijn commerciële units gepland (in totaal circa 600 m²). Geef nu je interesse door voor een van de appartementen door onderaan deze pagina het aanmeldformulier in te vullen.

*De woonoppervlakten van huurwoningen lopen uiteen van 45 tot 85 m² met één tot drie slaapkamers. Dit is alles wat wij je op dit moment kunnen vertellen over de huurwoningen. De verhuur start naar verwachting pas één kwartaal voor de oplevering. Mocht je toch je interesse willen aangeven in de huurwoningen dan kan je dit kenbaar maken onder “interesse” maar houdt er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat je weer van ons hoort.
Architect aan het woord

Fietsen, bakfietsen en scooters

Om iedereen van dienst te zijn heeft Roof Garden een grote parkeerkelder waar ruimte is voor fietsen, scooters en bakfietsen. Om de kelder veilig te kunnen bereiken hebben wij speciaal een extra grote lift vanaf de tuin naar de kelder voorzien waarmee bakfietsen naar boven en beneden kunnen. Naast Roof Garden bouwt gemeente Amsterdam een mobiliteitshub met een compleet aanbod van deelauto’s. Deze hub voorziet ook in parkeergelegenheid voor bezoekers.

UITNODIGENDE TUINEN

De tuinen zijn ontworpen om gebruikt te worden. Voor de bewoners zijn er intieme zitjes ingericht waar je kunt genieten van de middagzon, plekken om samen te sporten en te spelen of gezamenlijk te barbecueën. Op de begane grond komt aan de westzijde van het complex een romantisch parkgedeelte met slingerende paadjes, gras en zwerfkeien geschikt voor kinderen om in te spelen. Aan de oostzijde is er meer tuinbeleving met vaste plantenborders in verhoogde bakken met bankjes en hoekjes om te zitten. Een deel van de tuin is iets verhoogd. Dit hoogteverschil is fantasierijk en functioneel verwerkt in zitranden en speelse traptreden. De tuin op de begane grond is openbaar en de doorgaande route slingert er door het groen.

Op de vierde verdieping kom je op de daktuin. De ‘Roof Garden’ bestaat uit drie grotere groene verblijfsplekken die alleen toegankelijk zijn voor bewoners. De ligging is ideaal: de bebouwing op het noorden zorgt voor beschutting en houdt het geluid tegen. Het uitzicht op het zuiden over het Brettenpark is vanaf deze daktuin net boven de boomtoppen fenomenaal. Hier kun je ongestoord genieten van de zon op een van de drie centrale plekken, buren ontmoeten of gebruik maken van de WasBar, waar gemeenschappelijke wasmachines staan en koffie gezet kan worden. De begroeiing op de daktuin bestaat hier uit meerstammige boompjes en weelderige vaste planten met kleurrijke bloemen in grote boombakken.

Ook een groot deel van de daken van Roof Garden is groen. Deze begroeiing doet dienst als waterberging. Tijdens een regenbui wordt het regenwater op deze ‘polderdaken’ opgevangen en vastgehouden. Dit water wordt gebruikt voor bewatering van het groene dak en verkoeling en het wordt gecontroleerd afgevoerd voordat er een nieuwe regenbui aankomt. Zo is de opvangcapaciteit van het dak weer beschikbaar en wordt de belasting op het riool verminderd tijdens extreme regenval.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram