ROOF GARDEN

♪ Does anyone wanna go dance up on the roof? ♪ (Al Jarreau)

Roof Garden dankt zijn naam aan de fraaie, hoger gelegen gezamenlijke tuin die de vier woongebouwen én hun bewoners met elkaar verbindt. Een tuin die de bewoners privacy biedt op 12 meter boven de stad, waar je ontspant en elkaar ontmoet. Een plek waar je even kunt afschakelen van de hectiek van de stad; Roof Garden nodigt je uit om het leven te vieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

235 HUUR - EN KOOPAPPARTEMENTEN

Roof Garden bestaat uit 235 woningen die verdeeld zijn over vier gebouwen die met elkaar verbonden zijn door de (dak)tuinen. Ontmoeting en geborgenheid staan centraal. Naast deze gedeelde tuinen hebben vrijwel alle woningen een eigen buitenruimte en uitzicht aan twee kanten: licht en prettig. Hier kun je modern en comfortabel wonen en leven: Uplevel Downtown.

Gebouw A en B

De twee gebouwen aan de Plesostraat (noordzijde) van het project zijn het hoogst. In gebouw A zijn 79 sociale huurappartementen gepland. Gebouw B omvat 70 betaalbare koopappartementen, 11 vrije sector koopwoningen en 16 middeldure huurwoningen. De koopappartementen in dit gebouw lopen uiteen van 50m² loftappartementen tot 4 kamer woningen van iets meer dan 100m². De woonoppervlakten van huurwoningen lopen uiteen van 60 tot 85 m² met één en twee slaapkamers. Dit is alles wat wij je op dit moment kunnen vertellen over de huurwoningen. De verhuur start naar verwachting pas één kwartaal voor de oplevering. Mocht je toch je interesse willen aangeven in de huurwoningen dan kan je dit kenbaar maken onder “interesse” maar houdt er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat je weer van ons hoort.

Gebouw C en D

De gebouwen direct gelegen aan de Naritaweg zijn minder hoog om de zon in de gezamenlijke binnentuinen zoveel mogelijk kans te geven. In deze gebouwen komen koopappartementen in de vrije sector: respectievelijk 37 in gebouw C en 22 in gebouw D. De koopwoningen variëren in omvang tussen de 70 en 100 m² woonoppervlakte, gelijkvloers of verdeeld over twee woonlagen. Ze beschikken over drie of vier kamers. De woningen zijn ideaal voor doorstromers die graag in de stad willen blijven wonen. Op de begane grond van elk gebouw zijn kleinschalige commerciële units gepland waaronder een koffiebar, een buurtkamer en ruimte voor zorgfuncties (in totaal circa 600 m²). Geef nu je interesse door voor een van de appartementen door onderaan deze pagina het aanmeldformulier in te vullen.
Architect aan het woord

FIETSEN, BAKFIETSEN EN SCOOTERS

Om iedereen van dienst te zijn heeft Roof Garden een grote parkeerkelder waar ruimte is voor fietsen, scooters en bakfietsen. Naast een luie trap is er speciaal een extra grote lift vanuit de tuin naar de kelder om bijvoorbeeld ook zwaardere fietsen of scooters veilig van en naar de kelder te brengen. Naast Roof Garden bouwt gemeente Amsterdam een mobiliteitshub met een compleet aanbod van deelauto’s voor jouw als bewoner te gebruiken. Deze hub voorziet ook in parkeergelegenheid voor bezoekers.

UITNODIGENDE TUINEN

De tuinen zijn ontworpen om gebruikt te worden. Geniet van de middagzon in een van de intieme zitjes, verscholen tussen het groen. De perfecte plek om te ontspannen met een goed boek of te kletsen met vrienden. Daag je buren uit voor een potje Jeu de Boules. Of geniet samen van een heerlijke barbecue. Op de begane grond komt aan de westzijde naast het complex een parkgedeelte met urban fitness apparaten, gras en zwerfkeien geschikt voor in- en ontspanning. De openbare tuin op de begane grond slingert tussen de gebouwen door, langs diverse zitjes en de entrees van de woongebouwen. De route eindigt bij een XXL-picknicktafel aan de oostzijde, waar je kunt genieten van een gezellig picknick met uitzicht op de omgeving.

Daktuin

Via een opvallende bronzen trap bereik je de daktuin op de vierde verdieping. Deze ‘Roof Garden’ is alleen toegankelijk voor bewoners en bestaat uit drie grote, groene verblijfsplekken. De daktuin is ideaal gelegen op het zuiden, met fenomenaal uitzicht over (sport)park Spieringhorn. De bebouwing op het noorden zorgt voor beschutting en houdt het geluid tegen. Geniet ongestoord van de zon en de frisse lucht in de daktuin. De begroeiing op de daktuin bestaat uit meerstammige boompjes en weelderige vaste planten met kleurrijke bloemen in grote boombakken. De tuinen van Roof Garden bieden voor ieder wat wils.

BEWUST WONEN

Roof Garden heeft zijn eigen energievoorziening. De warmte- en koudeopslag in de bodem zorgt voor een comfortabele verwarming én koeling in de zomer in alle kamers. Woningen zijn hartstikke duurzaam met een A++ of A+++ label. Ook een groot deel van de daken van Roof Garden is groen. Deze begroeiing doet dienst als waterberging. Tijdens een regenbui wordt het regenwater op deze ‘polderdaken’ opgevangen en vastgehouden. Dit water wordt gebruikt voor bewatering van het groene dak en verkoeling en het wordt gecontroleerd afgevoerd voordat er een nieuwe regenbui aankomt. Zo is de opvangcapaciteit van het dak weer beschikbaar en wordt de belasting op het riool verminderd tijdens extreme regenval.

Planning

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de planning. Deze indicatieve planning* kan variëren afhankelijk van het proces. De omgevingsvergunning is aangevraagd en de voorbereiding voor de verkoop zijn gestart. De verkoopfase begint voordat er gestart gaat worden met de bouw. Houd onze nieuwsbrieven in de gaten voor updates over de voortgang en opleveringsdata.
Indiening omgevings-vergunning Q4 2023
Start verkoop Q2 2024
Onher-roepelijke vergunning Q2 2024
Start bouw Q3 2024
Start verhuur begin 2027
Oplevering 1e helft 2027
scroll →
* Deze planning is indicatief en met zorg samengesteld. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram