Living Uplevel Downtown

Roof Garden. Daar kun je stads wonen in groene geborgenheid. De combinatie van uitdagende architectuur, de verhoogde, verrassende daktuin, de perfecte ligging ten opzichte van hartje Amsterdam en de natuur én de stedelijke dynamiek maken Roof Garden tot een uniek project.

Roof Garden ligt aan de Naritaweg in Amsterdam Sloterdijk-Centrum. Het complex bestaat uit vier gebouwen die op de begane grond op ingenieuze wijze met elkaar verbonden worden door binnentuinen en pocketparkjes. Ter hoogte van de vierde verdieping gebeurt dit nogmaals met een weldadige groene buitenruimte: de roof garden. In de collectieve tuinen staat verbinding zoeken centraal en ontmoeten de bewoners elkaar als vanzelf.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

215 huur - en koopappartementen

Roof Garden kenmerkt zich door een uitdagende, vriendelijke architectuur en een warme uitstraling. De vier gebouwen bieden vier afzonderlijke woonstructuren. De gebouwen verschillen in hoogte, waardoor het complex niet massief oogt. Het hoogste gebouw telt tien verdiepingen en laagste vijf. Het project telt in totaal 215 kwalitatieve appartementen met een grote verscheidenheid in woonoppervlakte, indeling en ligging. Alle woningen hebben een eigen buitenruimte en uitzicht aan twee kanten: licht en prettig. Vanzelfsprekend voldoet Roof Garden ruimschoots aan alle geldende duurzaamheidseisen. Hier kun je modern en comfortabel wonen en leven: Uplevel Downtown.
Bekijk alle artist impressions

Uitnodigende tuinen

De manier waarop de gezamenlijke tuinen worden ingericht, is afgestemd op verbinding zoeken en ontmoeten. Er zijn bijvoorbeeld plekken ingericht voor sport, spel en bbq. Op de begane grond komt aan de westzijde van het complex een romantisch parkgedeelte dat wordt gekenmerkt door slingerende paden, gras en zwerfkeien. Aan de oostzijde is er meer tuinbeleving met vaste plantenborders in verhoogde bakken. Met name aan de Naritaweg worden ook geveltuinen toegepast. Het deel van de tuin waaronder zich de kelder bevindt is iets verhoogd. Dit hoogteverschil is fantasierijk en functioneel verwerkt in zitranden en speelse traptreden. De tuin op de begane grond is openbaar en de doorgaande route slingert er door het groen.

Op de vierde verdieping bestaat de ‘roof garden’ uit drie grotere groene verblijfsplekken. De begroeiing bestaat hier uit meerstammige boompjes en, net als op de begane grond, uit weelderige vaste planten met kleurrijke bloemen.

Ook een groot deel van de daken van Roof Garden is groen. Deze begroeiing doet dienst als waterberging. Tijdens een regenbui wordt het regenwater op deze ‘polderdaken’ opgevangen en vastgehouden. Dit water wordt gebruikt voor bewatering van het groene dak en verkoeling en het wordt gecontroleerd afgevoerd voordat er een nieuwe regenbui aankomt. Zo is de opvangcapaciteit van het dak weer beschikbaar en wordt de belasting op het riool verminderd tijdens extreme regenval.

Wonen in Roof Garden

In Sloterdijk wonen, werken en recreëren mensen die houden van de stad. Van de drukte, de gezelligheid, de beweging. En van alles wat er te doen is. Het zijn ‘open-minded’ stadsmensen die niet bang zijn voor verandering, waarde hechten aan duurzaamheid en zichzelf uitdagen om hun manier van wonen en leven te verbeteren. Roof Garden is ontworpen met deze ‘ontdekkende stedeling’ in gedachten als toekomstige gebruiker.
Over Amsterdam Sloterdijk
De 215 woningen van Roof Garden zijn verdeeld over vier gebouwen. De woonblokken aan de spoorzijde zijn het hoogst. In Blok A zijn 65 sociale woningen en 12 middeldure woningen gepland. Blok B omvat 74 middeldure appartementen en 5 vrije sector appartementen.
De woonblokken aan de zijde van de Naritaweg zijn minder hoog om zoninval op de gezamenlijke binnentuinen te behouden. In Blok C vind je 37 vrije sector koopwoningen en in Blok D 22 vrije sector koopwoningen. De woningen variëren in omvang tussen de 70 en 90 m2 woonoppervlakte, gelijkvloers of verdeeld over twee woonlagen. Ze beschikken over twee tot vier slaapkamers. De woningen zijn met name bedoeld voor starters, jonge gezinnen en doorstromers. Op de begane grond van alle vier de blokken zijn commerciële units gepland (in totaal 685 m2).
Over de architect