Samen keuzes maken

Wij maken gebouwen waar wij zelf zouden willen wonen. Waar je elkaar kunt ontmoeten op een plek waar je je thuis voelt. Voor mensen uit de stad, die een betaalbare plek zoeken om fijn te wonen. Wij zoeken daarom eerst naar de wensen van de toekomstige bewoners, en stemmen de keuzes samen met hen af op de plek.
Sanne Harmsen en Dominique Minnaar van Local

De magie van elke plek is anders. Om die te vast te pinnen zoeken wij altijd naar de goede combinatie van de kwaliteit van een gebied, het soort gebouw en de gebruiker die daar echt bij past.  Roof Garden richt zich op dynamische en nieuwsgierige mensen, jong van geest, die bewust kiezen voor een nieuwe woonwijk met uitstekende openbaar vervoer verbindingen. Mensen die houden van de stad, maar ook genieten van het vele groen in de omgeving.

Om dat te kunnen doen hebben wij vooraf met dertig Amsterdammers gesproken over hun wensen. Zij hebben ons als onze ‘ambassadeurs’ op pad geholpen bij het maken van belangrijke keuzes: Waar wil je elkaar ontmoeten? Waar wil je privacy? En wat voor woning wil je het liefst?

NIEUWE INZICHTEN

Een paar keuzes van deze groep ambassadeurs hebben ons echt nieuwe inzichten gegeven. Keuzes die wij verwerkt hebben in het plan. Wij lichten er graag een paar uit.

Ruimte om te leven. De koopwoningen zijn ruim, gemiddeld 80m2, veelal drie kamers of meer . Bewust niet een specifiek type maar variatie van aanbod. Dat hebben wij ook van de ambassadeurs geleerd: er is niet één ideale woning die iedereen leuk vindt.  

Betaalbare woning

Een eigen categorie koopwoningen voor mensen met een middeninkomen. Wij maken hier gave loftappartementen, allen met tweezijdig uitzicht en een woonkamer op het zuiden. Te koop tegen een vaste betaalbare koopsom waarbij de koper kiest voor een canon betaling óf afgekochte erfpacht.

Ontmoeten en delen

De loopbruggen en daktuinen op de vierde verbinden de vier gebouwen met elkaar. Hier is extra plek om te ontspannen en buren te ontmoeten. Deze ruimtes zijn alleen voor de bewoners toegankelijk. Wij zien het als een heel bijzondere eigenschap in het project, dat je hier samen in een fijne omgeving een tuin deelt.

Hout

Onze wereld staat onder druk. Het bouwen met duurzame materialen zoals hout in plaats van beton belast de aarde veel minder. Wij hebben daarom gekozen om zoveel mogelijk duurzame materialen toe te passen, en gebouw D bijna helemaal in hout op te trekken. Wat merk je daar als koper van? Al deze woningen voldoen vanzelfsprekend aan alle brand en akoestische eisen en hebben een bijzonder gaaf plafond waar het hout in het zicht kan blijven. En persoonlijk, omringt door het hout heeft een bijna serene ervaring. Het is écht een andere woonbeleving dan in een betonnen gebouw, te ervaren om te geloven!

Mobiliteit

Op een plek als Roof Garden is eigen autobezit achterhaald. Onze bewoners maken gebruik van fiets, OV en deelauto’s. Maar ook de vraag: ‘waar kan ik een scooter of bakfiets stallen?’ kwam uit de vragenronde naar voren. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij een extra grote lift vanaf buiten naar de fietsenstalling in de kelder maken, waarin je makkelijk je scooter op een veilige plek binnen kan parkeren.

SLOTERDIJK UPTOWN

Ook rondom het gebouw staat er veel te gebeuren. De buren op Naritaweg 10 zijn bijna opgeleverd en ook direct naast ons op Naritaweg 12 gaat gebouwd worden. Zo zien wij een buurt ontstaan waar het voor iedereen fijn is om te wonen. Winkels, cafés, op termijn een supermarkt om de hoek (in project Crossroads), en de trein geeft de vrijheid om overal snel naartoe te gaan. Bovendien is er het nieuwe Stadspark Spieringhorn recht tegenover Roof Garden met alle ruimte voor sport, een barbecue of wandeling.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram